Kutyaszorítóban

Harvey Keitel mosolya megnyugtató, de egyben félelmetes is, talán ezért választja Tarantino gyakran kulcsfigurának. Úgy érezzük, ha valaki, ő megoldja a felbukkanó problémákat, határozottan, profin.

Gyakran adódik olyan helyzet, amikor úgy érezzük, összecsapnak fejünk felett a hullámok, a tipikus „Minden összejött!” helyzet.

A munkahely – ilyen szempontból – fokozottan veszélyes terep. A határidők, az alvállalkozók, a főnök hangulata, a munkatársakkal való sodródás stb., mind olyan tényező, ami örvényként szippant be.

Elég volna néhány megnyugtató, megbízható, határozott javaslat, ami kivezet a hirtelen káoszból. Hisz emberek vagyunk, nem mindenhatók vagy szuperhősök, akiket slankít a furmányos latex-ruha.

 

 

A TReFF Stúdió feladata a szakmai segítségnyújtás, de nem csak konkrét feladatok elvégzésében, hanem a Megbízó nyugalmának megteremtésében is.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tipikus szituációt, ami stresszhelyzetet teremt és megoldásra vár:

 

Kérdés: Mit tegyek, ha rövid a határidő, a főnököm könyörtelen és egy hét múlva a nyomdában kell lennie az anyagnak?

Válasz: Nyugodjon meg, igyon egy kávét, de lassan, ínyencmódra és vegye fel velünk a kapcsolatot. A határidő keretein belül kidolgozunk egy akciótervet, lefoglaljuk a nyomdai kapacitást, végül a készterméket futár szállítja az Ön által megadott címre.


Kérdés: Mit tegyek, ha rossz a kedvem és semmi ötletem sincs a holnapi prezentációra? Mindenki bámulni fog mint egy ló.

Válasz: Lazítson, gondoljon kedvenc vígjátéka legütősebb jelenetére és hívjon fel bennünket. Az adott témára extra sürgősséggel ötletelünk, persze a szakmai részt Önnek kell beilleszteni.


Kérdés: Mit tegyek, ha a nyomda olyan kérdéseket tesz fel, amikről azt sem tudom, milyen nyelven csörömpölnek?

Válasz: Semmi gond, menjen ki az irodából, üvöltsön egy nagyot, majd keressen minket. Kérje a nyomdától e-mailben az adott kérdéshalmazt, küldje el nekünk és mi lefordítjuk Önnek érthető formában, igény szerint felvesszük a nyomdával a kapcsolatot.


Kérdés: Mit tegyek, ha a főnököm ragaszkodik a legolcsóbb ajánlathoz, mert számára nem fontos a megjelenés, csak legyen már meg az anyag, de minél takarékosabban?

Válasz: Ez nehéz ügy. Törjön össze valamit, de ne drága dolog legyen... és fejvesztve meneküljön hozzánk. Amennyiben össze tud hozni egy beszélgetést a főnökével, megpróbáljuk meggyőzni, ez nem kerül pénzbe!


Kérdés: Mit tegyek, ha az általunk megbízott grafikus anyaga mégsem megfelelő minőségű, egyszerűen benéztük, de négy nap múlva nyílik a kiállítás?

Válasz: Kínos. Javasolnánk egy kompromisszumok nélküli, kényeztető ebédet (lehet zsíros, sok hagymával, utána kávé igazi cukorral, stb.), így a probléma elkezd zsugorodni. Ezután lazán csörgessen meg minket. Kitágítjuk az akciórádiuszt és konkrét megoldást javasolunk, ami ennyi idő alatt megvalósítható.


Kérdés: Mit tegyek, ha a nyomda által leszállított anyag gyártási hibás? Ki kell fizetnem? Át kell vennem?

Válasz: Sajnos, előfordul hibás termék. Amennyiben egyértelmű, hogy a nyomda a ludas, nem kell átvennie és kifizetnie, de ha ebben bizonytalan, viccelődjön kicsit a futárral és SOS  forduljon hozzánk, küldjön el egy termékmintát és a nyomdai fájlokat. Megnézzük, elemezzük és szakvéleményt adunk.


Kérdés: Mit tegyek, ha már a harmadik logót készíttetem és egyikkel sem vagyok elégedett, csak a pénzem fogy, úgy érzem, átvertek?

Válasz: Mondhatnánk: tipikus eset. Talán, az lehet az oka, hogy takarékossági okokból, nem igazi profihoz fordult. Esetleg azt gondolta, nem olyan fontos az embléma, minek rá költeni, hisz vannak olcsó grafikusok. Végül a sok filléres probálkozás többe került, mint ha már az elején a drágábbat, de a minőséget választotta volna. De ne keseregjen, ha már így alakult, végül is tanulópénz volt. Először képzeletben mérjen atomcsapást az összes orkra, zombira, vámpírra, megacápa vs. óriásbolhára meg az ilyen filmek készítőire, majd mikor agresszív énje már elégedetten elszunnyadt, forduljon hozzánk. Mi olyan logót terveznénk Önnek, amit egész nap nézegetne és partnerei csak irigyen hümmögnének.

 

 

 

Impresszum

TReFF Stúdió  •  Minden, ami ötlet!

Egyedi grafikai tervezés, logó, webdesign, illusztráció, plakát, kiadványok szerkesztése, céges videó készítése, kreatív szövegírás, komplett arculati megoldások.

Mobil:  +36-70 606-9393

E-mail: info@treffstudio.hu