Sherlock

Játék nélkül mit sem ér az élet...

Szeretnénk, ha részt venne izgalmas nyomozásunkban, nem csak azért, hogy siker esetén elnyerje méltó jutalmát, hanem azért is, hogy napi néhány percre ki tudjon kapcsolódni és úgy játszhasson önfeledten mint kamaszkorában.

Mindenki részt vehet a játékban, de csak megrendelők nyerhetnek, viszont, aki jelenleg nem megrendelőnk, de mégis beküldi a megoldást és később megbíz minket feladattal, érvényesítheti nyereményét, ami egy 3 órás, helyszíni, céges fotózás.

A játék nem könnyű, odafigyelést igényel, de ha lelkiismeretesen beleássa magát a feladatba, a siker nem maradhat el.

Javasolt módszer: egy nap csak egy lépést tegyen meg. Mivel ez nem verseny, tehát minden helyes megoldás nyereményt jelent, ezért nem kell rohanni.

 

Képzelje magát Sherlock helyébe és nyugodtan szemeljen ki magának egy Watsont, hogy legyen, aki lohol a nyomában és az őrületbe kergeti kérdéseivel.

Kezdhetjük? Jó mókát kíván a TReFF Stúdió csapata.

 

1

Az alábbi festmény szerzője nevének valamelyik betűjét elhagyta pályafutása során. Melyik ez a betű?

2

Ez a betű egy kémiai elem vegyjele is egyben. Ebből az elemből hány darab van egy jelentős vegyület képletében? Legyen ez a szám: X

3

Ez a festmény meglapul valamelyik múzeumban, melyikben?

4

Ennek a múzeumnak a GPS koordinátái közül vegyük a szélességi adatokat. Amennyiben a korábban meghatározott X értéke 1, akkor a fok, ha 2, akkor a perc és ha 3, akkor a másodperc értéke legyen W.

5

Térjen vissza a festményhez és keressen olyan tárgyat, amelyből egy helyen W mennyiség van. (Kattintson a képre a nagyításhoz.)

6

Határozza meg a tárgy helyzetének koordinátáit (pl. A1).

7

Ezek a koordináták megegyeznek annak a professzionális, filmes fényképezőgépnek a jelzésével, amelyik már tudott 1/2000 másodpercet exponálni. Mi a masina megjelenési éve?

8

Ebben az évben alakult meg egy magyar zenekar és adott ki két kislemezt. Ezek számai közül válassza ki azt, amelyiknek a címe logikailag egyértelmű módon kapcsolódik a fenti festmény címéhez. A kapcsolatot kifejező fogalomnak van egy kiemelt fajtája, amit egy számhoz köthetünk. Legyen ez a szám: Q.

9

Ki az a kitalált figura, akinek történetében hangsúlyosan szerepel a Q?

10

Ennek a figurának a névrokonához kapcsolható egy klasszikus sportág, melyik az?

11

?????????????????

Eddig könnyű volt. Aki idáig sikeresen eljutott, küldje el a keresett sportág nevét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre és mi válaszban küldjük a 11. lépést.

 

 

 

Impresszum

TReFF Stúdió  •  Minden, ami ötlet!

Egyedi grafikai tervezés, logó, webdesign, illusztráció, plakát, kiadványok szerkesztése, céges videó készítése, kreatív szövegírás, komplett arculati megoldások.

Mobil:  +36-70 606-9393

E-mail: info@treffstudio.hu